Nerūdijančio plieno tipai

Nerūdijantis plienas yra universali ir patvari medžiaga, kuri dažniausiai naudojama įvairiose srityse – nuo statybos ir gamybos iki maisto gaminimo ir medicinos įrangos. Tačiau ne visi nerūdijantys plienai yra vienodi. Yra įvairių rūšių nerūdijančio plieno, kurių kiekvienas turi savo unikalias savybes.

Labiausiai paplitę nerūdijančio plieno tipai yra šie:

Austenitas: Šio tipo nerūdijantis plienas pasižymi nemagnetinėmis savybėmis ir dideliu atsparumu korozijai. Tai plačiausiai naudojamas nerūdijančio plieno tipas ir dažniausiai naudojamas srityse, kurioms reikalingas didelis tvirtumas ir geras formavimas, pvz., virtuvės reikmenys, kriauklės ir automobilių dalys.

Feritinis: šio tipo nerūdijantis plienas taip pat yra nemagnetinis, tačiau jis nėra toks atsparus korozijai kaip austenitinis nerūdijantis plienas. Jis dažniausiai naudojamas srityse, kuriose reikalingas didelis atsparumas įtempių korozijos įtrūkimams, pavyzdžiui, šilumokaičiuose ir katiluose.

Martensitinis: šio tipo nerūdijantis plienas yra magnetinis ir pasižymi dideliu atsparumu nusidėvėjimui. Jis dažniausiai naudojamas srityse, kurioms reikalingas didelis stiprumas ir kietumas, pavyzdžiui, peiliuose, medicinos prietaisuose ir vožtuvuose.

Dvipusis: Šio tipo nerūdijantis plienas yra feritinio ir austenitinio nerūdijančio plieno derinys. Jis turi didesnį stiprumą ir atsparumą korozijai nei feritinis arba austenitinis nerūdijantis plienas. Jis dažniausiai naudojamas tais atvejais, kai reikia didelio stiprumo ir atsparumo korozijai, pavyzdžiui, tiltuose, atviroje jūroje esančiose platformose ir cheminio apdorojimo įrangoje.

Grūdintas (PH): Šio tipo nerūdijantis plienas yra žinomas dėl didelio stiprumo ir atsparumo korozijai. Jis dažniausiai naudojamas tais atvejais, kai reikalingas didelis stiprumas ir atsparumas korozijai aukštoje temperatūroje, pavyzdžiui, orlaivių ir kosmoso dalyse.

Be šių nerūdijančio plieno tipų, taip pat yra variantų, skirtų konkrečioms reikmėms. Pavyzdžiui, 316L yra austenitinio nerūdijančio plieno variantas, skirtas naudoti medicinos ir maisto perdirbimo srityse.

Taip pat verta paminėti, kad pirmiau minėti nerūdijantys plienai yra labiausiai paplitę tipai, tačiau yra daug kitų variantų, tokių kaip 17-4PH, 15-5PH, Nitronic 50 ir kt.

Apibendrinant galima pasakyti, kad yra įvairių nerūdijančio plieno tipų, kurių kiekvienas turi savo unikalių savybių. Austenitinis, feritinis, martensitinis, dvipusis ir grūdintas nerūdijantis plienas yra labiausiai paplitę tipai, tačiau yra ir variantų, skirtų konkrečioms reikmėms.

Nerūdijančio plieno tvirtinimo detales galite rasti mūsų internetinėje parduotuvėje adresu: https://e-fixana.lt/produkto-kategorija/tvirtinimo-detales/

Parašykite komentarą